fbpx
vezi categorii 181 articole

Latest

Industria de Digital Marketing este într-o continuă ascensiune și transformare, iar concurența devine din ce în ce mai agresivă în ceea ce privește comunicarea prin intermediul reclamelor lansate prin Google AdWords și Facebook.

Pentru a putea fi competitiv în industria în care activezi, cel puțin din perspectiva promovării, ar trebui să iei în considerare câteva elemente. Acestea îți pot îmbunătăți performanța campaniilor și implicit reacția potențialilor cumpărători asupra reclamelor pe care le livrezi atât pe Google cât și pe Facebook.

În continuare, promovarea în motorul de căutare Google, cel puțin în România, este unul dintre cele mai performante canale de Digital Marketing, acesta capturând practic nevoia deja formată pentru un produs sau serviciu, așa că vom începe cu elementele ce pot îmbunătăți performanța reclamelor servite în motorul de căutare.

1. Folosirea reclamelor text extinse:

Chiar dacă această opțiune este disponibilă încă de la jumătatea anului 2016, mulți advertiseri încă nu au adaptat reclamele la noua structură.

Noua structură permite folosirea a câte 30 de caractere pe primele două linii de text și 80 de caractere în descrierea reclamei, spre deosebire de varianta veche în care aveam 25 de caractere în prima linie de text și câte 35 de caractere pe următoarele două linii de text.

Practic, avem posibilitatea de a comunica mai mult, cu 15 caractere în plus. Vi se poate părea o nimica toată 3-4 cuvinte în plus, însă pentru economia spațiului de reclamă, aceste câteva cuvinte pot face diferența între a da click și a nu da click pe reclama ta, ceea ce duce la o vizită pe websiteul tău, de unde, folosind toate celelalte tehnici de optimizare a conversiilor profiți de această vizită.

 

2. Folosirea extensiilor tip Structured Snippets (Fragmente Structurate):

Aceste extensii, mai recente, ajută comercianții să comunice mai bine cu audiența, având posibilitatea să transmită acestuia modele, servicii, dotări, mărci, tipuri de produse. Puteți vedea toate posibilitățile de antet aici.

 

3. Folosirea extensiilor tip promoție

Această opțiune nouă ne permite să comunicăm vizitatorilor reducerile disponibile în site atât procentual cât și valoric și în ce tip de promoție se află reducerea respectivă (Black Friday, Crăciun, Anul Nou, Paște). În cazul în care reducerea nu este încadrată în nicio promoție disponibilă în cont, putem lăsa câmpul gol, iar reclama se va afișa generic sub forma “Ofertă”.

Promotie

 

4. Extensiile de preț deși determină o vizibilitate mai bună a reclamei în motorul de căutare, iar cu ajutorul lor avem posibilitatea de a comunica userilor prețurile disponibile, încă nu sunt disponibile pentru România, însă le veți putea observa și crea în contul vostru de Google AdWords, dar șansele ca acestea să fie aprobate sunt destul de mici.
Extensii pret

 

5. Folosirea extensiilor tip sitelink extins

Destul de puțini advertiseri se folosesc și de posibilitatea de a adăuga descriere sitelink-urilor, chiar dacă acest lucru determină o vizibilitate mai bună a reclamei și un nivel mai mare de informație pe care o putem transmite utilizatorului care ne caută.

Mergând mai departe în lista de condimente, următorul se referă la reclamele livrate în rețeaua de website-uri partenere Google.

 

6. Folosirea reclamelor tip responsive

Reclamele tip responsive își ajustează automat dimensiunea, aspectul și formatul pentru a se încadra cât mai bine în sloturile disponibile pentru reclamele din rețeaua de website-uri partenere Google.

Pentru a putea crea o reclamă tip responsive sunt necesare următoarele imagini:

  • O imagine de dimensiunea 1200×627 pixeli
  • O imagine de dimensiunea 600×600 pixeli
  • Logo-ul companiei pe dimensiunea 200×200 pixeli
  • Logo-ul companiei pe dimensiunea 512×128 pixeli

De asemenea Google oferă posibilitatea advertiserului să plaseze textul dorit, manual în reclamă, în felul următor:

    • Titlu scurt : 25 caractere
    • Titlu lung : 90 caractere
    • Descriere : 90 caractere
  • Denumirea companiei : 90 caractere
  • Link-ul de destinație : 90 caractere

 

7. Folosirea bannerelor companion în campaniile Youtube Ads

Prin intermediul bannerelor tip companion oferim posibilitatea userilor de a ajunge pe pagina pe care dorim să ajungă.

 

8. Folosirea emojiurilor în textele reclamelor Facebook

Multiplele posibilități de segmentare a publicului țintă oferite de platforma Facebook Ads ne determină să luăm serios în considerare lucrurile pe care le putem face pentru a îmbunătăți modalitatea de afișare a reclamelor către useri, atât în newsfeed-ul Facebook cât și în rețelele partenere ale Facebook.

 

9. Folosirea overlay în imaginile caruselurilor Facebook

Destul de recent, Facebook a lansat opțiunea ca advertiserii să poată folosi în reclamele lor overlay-ul pentru caruselurile formate dinamic, prin intermediului catalogului de produse. Acest lucru vine cu beneficii atât pentru advertiser care poate comunica mai eficient discount-ul, prețul sau transportul gratuit, în diferite forme și culori fără intervenție de design, cât și pentru persoana care vizionează reclama, aceasta fiind clar formatată și precisă.

 

10. Cumulează engagement-ul reclamelor folosind post ID

În cazul în care afișezi aceeași reclamă pe diferite audiențe în contul tău de Facebook Ads, pentru a putea afișa utilizatorilor reclame cu întreg volumul de reacții, comentarii șau distribuiri, este indicat să folosim post ID în momentul în care vrem sa duplicăm reclama în mai multe audiențe. În felul acesta utilizatorii vor vedea reclamele cu tot volumul de interacțiuni acumulate de acestea.

Atenția la detalii și orice “condiment” pus în reclamele Google AdWords și Facebook Ads pot face diferența în ceea ce privește achiziția unui client sau a unei comenzi, iar sfatul meu este să testezi toate posibilitățile de afișare pe care le oferă platformele de livrare a reclamelor.

Mult succes în folosirea “condimentelor” pentru reclame!

 

Crezi că te descurci în bucătăria reclamelor PPC?
Dacă ai nevoie de ajutor să începi o campanie, îți stăm la dispoziție cu cei mai buni „bucătari”!

Contactează-ne acum!

Iar daca ai nevoie de mai multe informatii din regiune afla pe DesignRush.com cine te poate ajuta cu creatia.


Adauga un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Mihai Alexandru Andrei14 May 2018
0