fbpx
vezi categorii 181 articole

Actualizari (Updates)

Take care of your employees, and they’ll take care of your business. It’s as simple as that.

Săptămânile cu timp de lucru mai puțin decât norma de 40 de ore au început să apară din ce în ce mai des. Noi vrem să vedem dacă rețeta aplicată cu succes de alții în alte țări poate funcționa și în România. Avem toate motivele să credem că decizia de a trece la o săptămână cu 4 zile lucrătoare va avea succes. Iată de ce:

Odihna e pe primul loc

Aici, la WebDigital, avem o cafea foarte bună. În fiecare dimineață există un ritual al verificării espressorului, se aud lingurițe lovindu-se de cești și căni și, pur și simplu, se simte cum fiecare birou se umple de energie.

Oricât de bune ar fi cafeaua și espressorul, știm că nimic nu poate surclasa câteva ore în plus de odihnă. Unele zile pot fi mai solicitante, motiv pentru care ne vom bucura știind că fiecare membru al echipei va putea gândi și acționa mai bine.

Escapadele de weekend sunt o problemă în România

Capitala are o poziție privilegiată, iar tentația de a fugi pentru un weekend la mare sau la munte este foarte prezentă. Din păcate, infrastructura nu ne ajută să revenim la birou odihniți sau cu moralul ridicat.

Așa că o zi în plus de odihnă va duce la mini-vacanțe mai lungi, la city break-uri în care grijile pentru odihna de după zbor vor dispărea, la condiții de călătorie mai sigure și, implicit, la timpi mai reduși petrecuți pe drum.

Suedia

Vestea că autoritățile suedeze au decis să treacă de la 8 la 6 ore lucrătoare pe zi a luat prin surprindere întreg mapamondul. Sigur, au mai fost idei de acest gen, miliardari și-au dat cu părerea, însă nicio țară nu făcuse până atunci acel “leap of faith”.

Lucrul care ne-a dat încredere în decizia noastră a fost prima serie de rezultate – mulți întreprinzători suedezi au afirmat că schimbarea a dus la îmbunătățirea atmosferei de lucru, a sănătății angajaților, dar mai ales a cifrei de afaceri.

Brath, o companie cu 20 de angajați, estimează o creștere aproape de dublu a încasărilor la numai un an de la introducerea măsurii.

În afara Suediei

Acolo unde guvernele întârzie aplicarea acestei măsuri, “the entrepreneurs” au aplicat măsura din proprie inițiativă. Serps Invaders, o agenție de digital marketing din Edinburgh, a implementat această măsură încă din 2013.

De atunci, au reușit să atragă talente în domeniu, și-au extins afacerea prin deschiderea unui birou în Barcelona, au încheiat colaborări de succes cu brand-uri precum Gillette, Chanel și SEAT și au constatat că angajaților le-a crescut moralul și nivelul de energie.

Nu în ultimul rând, România se află pe al 5-lea loc în topul celor mai multe ore lucrate pe săptămână. Din păcate, productivitatea nu se află la un nivel comparabil cu țările din Vest. De aceea, prin aplicarea acestei decizii, dorim să ne concentrăm pe oferirea timpului, a cunoștințelor și a rezultatelor mai bune într-un timp mai scurt.

Încrederea în echipa WebDigital

Pe lângă bucuria unei zile libere suplimentare, echipa WebDigital a conștientizat rapid provocările care apar în momentul aplicării acestei decizii.

După un weekend de 3 zile, revin la birou mai fresh și mă pot concentra mai bine pe ce am de făcut. Plus că, prin conștientizarea timpului mai limitat, sunt mai axată pe a găsi modalități noi de a obține aceleași rezultate într-un timp mai scurt, adică mai eficient.

Paula, Digital Marketing Specialist WebDigital

Schimbarea m-a motivat să mă concentrez pe task-uri, să le rezolv și să-mi organizez timpul mai bine. Rămâne de văzut cum vor merge lucrurile în continuare – e ca la campanii: cu cât aduni mai multe date, cu atât concluziile vor fi mai relevante.

Silvia, Relationship Manager WebDigital

Scrierea următorului capitol, numit “eficiență”, a început deja la WebDigital. Credem că putem avea o echipă mai odihnită, mai concentrată, care să lucreze mai eficient și, implicit, care să ofere o performanță mai ridicată în gestionarea celor peste 100 de conturi active, un număr ce a crescut constant în ultimele 12 luni. Măsura va fi aplicată până la finele anului, urmând să analizăm nivelul de performanță și să luăm o decizie definitivă la început de 2017.

Citatul de la începutul articolului aparține lui Richard Branson, iar acesta sintetizează cel mai bine motivul pentru care am ales să oferim o zi liberă în plus, în același timp păstrând condițiile contractuale și beneficiile WebDigital – dorința de a pune în practică idei despre care credem că, într-o zi, vor face parte din normă.


Adauga un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

7 Comments


Alex
Membru din 2016

· Postat 16 September 2016 / 07:49

Felicitări pt. initiativa. Cati fac asa ceva in RO?
No one, nici macar Google.
Indiferent ce se întâmplă in Suedia, daca obțineti rezultate, a meritat din plin trial-ul.
Succes!


Emilia
Membru din 2017

· Postat 16 February 2017 / 17:48

Mai faceti angajari ?

· Postat 16 September 2016 / 09:52

[…] Romania care a decis reducerea numărului de zile lucrătoare pe săptămână, de la 5 la 4. Pe blogul propriu, compania explică măsura de a decreta ziua de luni ca fiind zi […]

· Postat 16 September 2016 / 15:45

[…] Nu în ultimul rând, România se află pe al 5-lea loc în topul celor mai multe ore lucrate pe săptămână. Din păcate, productivitatea nu se află la un nivel comparabil cu țările din Vest. “De aceea, prin aplicarea acestei decizii, dorim să ne concentrăm pe oferirea timpului, a cunoștințelor și a rezultatelor mai bune într-un timp mai scurt” mai spun oficialii firmei de marketing digital. […]

· Postat 16 September 2016 / 22:24

[…] postare pe blogul companiei, reprezentantii WebDigital sustin ca “saptamanile cu timp de lucru mai putin decat norma de 40 de […]

· Postat 27 September 2016 / 21:01

[…] dat în cap acest exercițiu după ce citisem că agenția bucureșteană WebDigital a trecut la 4 zile de muncă din 5 pentru a spori șansa angajaților să se bucure de weekend, să acorde timp vacanțelor […]

· Postat 29 August 2019 / 13:22

[…] Cel mai mediatizat exemplu în România este Suedia, ţara în care s-a implementat ziua lucrătoare de 6 ore. Antreprenorii suedezi se declară mulţumiţi de măsura impusă de stat. Detalii despre acest subiect găsiți și pe blogul WebDigital. […]

Dan Pandrea15 September 2016
7