fbpx
vezi categorii 181 articole

Latest

Sunt clienții români mai exigenți sau sunt multe lucruri de îmbunătățit la campaniile de promovare? Nu uita, scopul este ca tu să faci totul simplu!

De-a lungul existenței WebDigital, peste 7 ani și 500 de clienți, ne-am ocupat considerabil de promovarea în mediul online a magazinelor. Din experiența pe care am acumulat-o în acest timp, am ajuns la concluzia că promovarea în spațiul digital reușește cu adevărat să facă diferența doar dacă și website-ul clientului este unul ușor navigabil, ușor de înteles, unul care face tranziția de la selecție la cumpărare rapidă și care oferă cât mai multe informații despre tot procesul de cumpărare (tranzacții online, produs ș.a.).

Date statistice despre cum afectează diferite componente ale website-ului achiziția, ne sunt puse la dispoziție de către Trusted.ro, care împreună cu Eureka Insights, au realizat un studiu din care au ajuns la concluzia că românii sunt din ce în ce mai exigenți atunci când vine vorba de magazinele online autohtone si că mărcile afișate pe website-urile magazinelor online pot influența semnificativ decizia de cumpărare a clienților.

Mărcile ce oferă încredere clienților influențează pozitiv încrederea clienților în magazinul ce le comercializează atingând un procent de 77%.

Marca celor de la TRUSTED.RO este asociată cu un nivel al încrederii foarte ridicat 8 din 10 respondenții ai studiului fiind de această părere, marca fiind prezentă în aproape 200 de magazine online, dintre aceștia 33% recunoscând marca atunci când o văd afișată într-un magazin online.

În afară de cele menționate mai sus, mai există și alte elemente ce ajută la creșterea încrederii consumatorilor într-un website, cum ar fi faptul că au mai făcut cumpărături în trecut de pe acel magazin online având un procent de 93%, articolele favorabile scrise (83%), ușurința de navigare pe website (79%), modul în care descrierile și pozele din paginile de produs corespund realitătii (89%) și design-ul website-ului (66%).

Cumpărătorii români sunt însă din ce în ce mai exigenți și au început să se documenteze mult mai serios înainte de a face o achiziție, în primul rând, căutând informații pe website-ul respectiv într-un procent de 75%. Însă documentarea nu se oprește aici, consumatorii caută informații pe rețele de socializare, motoare de căutare sau pe website-uri de recenzii independente.

Un astfel de sistem independent este și “Opinii de incredere” de la TRUSTED.RO care colectează și publică aceste recenzii de la clienți reali și verificați ai magazinelor atestate. Pentru a obține marca, trebuie realizat un audit bazat pe 26 de criterii juridice și de bune practici astfel magazinele candidate primesc permanent ajutor și consultantă din partea TRUSTED.RO.

Succesul magazinului tău online este în stransă legătură și cu așteptările pe care le are consumatorul. Din același studiu reiese faptul că printre cele mai des întâlnite asteptări, se regăsesc oferirea de reduceri semnificative pe website, implementarea plății cu cardul, mai multe explicații privind securitatea acestor tranzacții, experiențe de cumpărare mai plăcute, navigare mai ușoară și oferirea garanției că produsele sunt de calitate și originale.

Și fiindcă se apropie sărbătorile, în ceea ce privește cumpărăturile de Crăciun, 49% din respondenți afirmă faptul că intenționează să mai cumpere din mediul online cel puțin o dată pană la finalul anului.

În concluzie, după toate cele prezentate mai sus, putem spune că tu, ca întreprinzător care  urmărești succesul magazinului tău online, trebuie să fii mult mai atent la ce mărci comercializezi pe website, atenție mare trebuie acordată și aspectului website-ului tău, să fie cât mai ușor de înțeles și navigabil, iar acest proces de la selecția produsului la cumpărare să fie făcut cât mai lejer.

Și nu în ultimul rând, să ți minte un lucru ‘’clientul este cel mai important’’, astfel trebuie să ascultăm dorințele pe care clienții le au, deoarece aceștia sunt din ce în ce mai bine informați, din ce în ce mai exigenți și din ce în ce mai atenți la cumpărăturile de pe internet și nu mai sunt la fel de ușor de convins să-ți cumpere ție produsul, el are acum de unde să aleagă.

Dacă după ce ai citit acest articol ai ajuns la concluzia că tu ai nevoie de o campanie de promovare serioasă, pentru a-ți îmbunătății imaginea firmei tale și totodată vânzările, atunci o agenție serioasă ca WebDigital, este dispusă să te ajute și să te îndrume ca tu să-ți atingi potențialul maxim, punându-ți la dispoziție instrumentele necesare pentru a-ți dezvolta afacerea.


Adauga un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Alexandru Iacob10 December 2018
0