fbpx
vezi categorii 181 articole

Latest

Urmare a loviturilor de imagine și încredere primite în ultima vreme de către Facebook, compania anunță schimbări multiple care să securizeze datele utilizatorilor atunci când ele trebuie folosite și de alte aplicații.

Poate știți, dar e bine să aducem aminte celor care au trecut cu vederea, Facebook nu este doar o platformă de sine stătătoare ci este un ecosistem. Acest ecosistem este pus la dispoziția creatorilor de conținut, inclusiv aplicații, pentru a invita oamenii ca tine și ca mine, „utilizatori casnici”, să le folosească.

„We need to fix that.”

Plecând de la recunoașterea faptelor întâmplate, au anunțat câteva schimbări iminente în interacțiunea utilizatorilor cu ecosistemul Facebook. Pe unele deja le-au implementat, altele sunt în stadiu incipient.

  • Un audit al platformei. Investigarea tuturor aplicațiilor care au avut acces înainte de anul 2014, moment în care au modificat tipul de acces și cantitatea de date pe care o aplicație o putea accesa. Dacă vor găsi și alți dezvoltatori care au folosit în alte scopuri datele personale ale utilizatorilor, îi vor bloca permanent din ecosistem.
  • Anunțarea utilizatorilor atunci când datele lor au fost folosite malițios. Aici va fi inclusă și o modalitate de a verifica dacă datele tale au fost folosite în sens negativ de către vestita aplicație „Thisisyourdigitallife” și orice altă aplicație. Dacă acest lucru va fi descoperit, Facebook se angajează să anunțe fiecare utilizator afectat.
  • Tăierea accesului aplicațiilor nefolosite. Dacă utilizatorul nu folosește o aplicație timp de 3 luni, aceasta nu va mai primi datele utilizatorului.
  • Restricționarea datelor de logare. Se va schimba modul de logare, astfel încât alte aplicații vor primit date mai puține, și vor trebui să treacă printr-un proces de login review pentru a primi mai multe.
  • Încurajarea oamenilor de a folosi aplicațiile pentru care au dat acces. Deja este afișată lista aplicațiilor la care utilizatorul a dat acces și ce date accesează fiecare. De acum înainte se va încuraja verificarea setărilor și se vor face aceste alegeri mai rapid de accesat.
  • Se va continua răsplătirea celor care găsesc vulnerabilități. Aici intră cercetătorii din domeniul siguranței cibernetice, dar și utilizatorii sunt încurajați să ofere feedback oricând găsesc aplicații cu probleme.

 

Oricare ar fi schimbările pe termen scurt, vom rămâne cu siguranță fiecare dintre noi vigilenți la schimbările utile ce ne vor proteja pe termen lung.


Adauga un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cosmin Stroe7 April 2018
0