fbpx
vezi categorii 181 articole

PAS CU PAS IN PPC MARKETING

Ți s-a întâmplat probabil, de multe ori, să vezi în GMail, într-un email în care discutai despre o anumită problemă, anunțuri text legate de problema pe care o discutai acolo.

După cum probabil știi, prin intermediul platformei Google AdWords se pot face 2 mari tipuri de campanii: campanii în reţeaua de căutare (Search) şi campanii în reţeaua de conţinut (Display).

GMail reprezintă o destinație de plasare a anunţurilor în reţeaua de conţinut (Display). Este foarte simplu sa te promovezi in conturile celor care folosesc GMail ca opțiune a clientului de mail-uri.

Alegi mail.google.com ca site din rețeaua de conținut (Display) pe care dorești să-ți afișezi reclama și construiești, pentru această campanie de promovare în rețeaua de conținut, anunțuri de tip text. Doar atât!

Totuși, GMail nu este “un site oarecare” și bine înțeles, o campanie pe GMail nu este “o campanie oarecare”. Pentru a avea o campanie cât mai bine segmentată și pentru a reuși să oferi anunțuri cât mai relevante pentru problematica discutată în email, trebuie să targetezi și contextual.

Ce înseamnă targetarea contextuală? Targetarea anumitor cuvinte cheie specifice ce pot exista în titlul email-urilor sau în corpul email-urilor potenţialilor tăi clienţi, unde tu să apari cu anunțul (rezolvarea) la problema sa (discutată în email).

Sună bine? 🙂 Și este cât se poate de bine targetat: mai jos este un exemplu de anunţ targetat după cuvântul cheie “rca” aflat în titlul email-ului.

gmail1

În acest caz anunțul a fost afișat atât în partea de sus a Inbox-ului cât și în partea jos a acestuia. Anunțurile se afișează în partea superioară și inferioară a inbox-ului, precum și în sidebar-ul din partea dreaptă. Ce rată de click crezi că a avut? Ce rată de conversie a obținut?

Bun, bun; frumoasă soluție, campaniile în GMail, dar este potrivit acest tip de promovare business-ului meu?Categoric da!

Este potrivită atât pentru campanii în care obiectivul este notorietatea, unde recomandăm o segmentare contextuală ceva mai relaxată, cât și pentru site-uri de servicii, unde poți targeta foarte precis intenția utilizatorului.

Pentru e-commerce funcționează? Bine înțeles, mai ales că vin acum listele de Crăciun de la copii către părinți. Atenție! Nu se mai trimit scrisori către Moș Crăciun, se trimit email-uri. 🙂

În concluzie, o campanie de Gmail se pretează foarte bine pentru a afișa anunțuri direct celor care discută pe email despre serviciile sau produsele pe care tu poți să le oferi.

Totodată, printr-o campanie de Gmail poți veni cu oferte care să țintească direct clienții potențiali prin targetarea de cuvinte cheie ce includ brandul, serviciile sau produsele pe care le comercializezi.

Tu ai o campanie de promovare pe GMail?


Adauga un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Stefan Toma3 November 2014
0