fbpx
vezi categorii 181 articole

Evenimente Marketing Online

Vineri, 10 octombrie, a avut loc conferința Droidcon București. Aceasta a avut ca scop dezvoltarea și creșterea comunității de developeri de aplicații Android prin subiectele abordate în prezentările acestei ediții. Anul acesta, atât eu cât și colega mea Oana Ciucă am reprezentat WebDigital la acest eveniment.

Speakerii prezenți în cadrul conferinței au venit de la companii internaționale de renume precum: Google, Facebook sau Motorola. Aceștia au abordat problemele de actualitate cu care se confruntă developerii de aplicații Android: de la discuții despre securitate datelor și vulnerabilitatea aplicațiilor, până la optimizările ce pot fi aduse unei aplicații pentru a crește retenția utilizatorilor.

În acest an, pe lângă prezentările susținute de speakeri, am avut parte și de o premieră. În cadrul conferinței, la finalul primei zile, s-a organizat YStartup. Aceasta a fost o șansă oferită tinerilor cu idei de aplicații sau proiecte în desfășurare de a le prezenta pe scenă, în fața unui juriu. După fiecare prezentare (5 minute pentru fiecare prezentare), tinerii primeau feedback despre prezentarea și ideea lor de la membrii juriului.

În cea de-a doua zi a evenimentului, continuând tradiția de anul trecut, s-a organizat din nou Barcamp. Aceasta a fost o sesiune dedicată exclusiv dezvoltatorilor de aplicații care au prezentat idei de rezolvare a unor probleme tehnice legate de aplicațiile de mare interes din Google Appstore.

La acest eveniment, am văzut foarte mulți oameni pasionați de domeniul în care activează dar și foarte mulți tineri dornici de a-și prezenta ideile și de a le pune în practică. Carmen Ciulacu, Managing Director al Mobile Publishing Group și co-fondator al Droidcon Eastern Europe a spus că “Bucureștiul are potențialul de a deveni un hub tehnologic important, datorită prezenței a mii de developeri care programează în limbaje precum C++ sau Java și care pot să facă trecerea deosebit de ușor la Android sau iOS.”.

Așadar, dacă ești un pasionat de aplicații mobile în general și de aplicațiile Android în special, sper că te-am convins că Droidcon este un eveniment de nișă ce nu trebuie ratat. Ne vedem acolo la anul!


Adauga un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Andrei Bădeanu13 October 2014
0