Fundamentals
Editat iunie 2018:
Unele unelte de promovare evoluează mai devreme, altele mai târziu. Boost Post a primit în sfârșit un refresh după câțiva ani de inutilitate parțială.
Acum poți targeta și după date demografice, interese, comportamente.
Ce targetări are în plus Business Manager:
- listele pe baza pixelului
- lookalike-urile
- listele de numere de telefon sau adrese de mail urcate de client
- listele de engagement (cu pagina, cu un tip de anunț)
Diferențe mai sunt și la nivel de anunțuri, existând mai multe tipuri de anunțuri în Business Manager.
_____________________________
Tocmai ai postat ceva pe pagina business-ului tău care ți se pare original, “engaging” și crezi că va avea succes să-ți aducă clienții în față plini de interes. Problema e că știi că ai nevoie ca fanii paginii tale să vadă postarea, dar Facebook n-o să o arate decât de la 2% până la 4% din ei.
Nu vrei să te încurci cu tot felul de posibilități „complicate” de targetare. Nu vrei să apelezi la ajutor de la un specialist. Te-ai hotărât că nu îți dorești să pui banii tăi în mâinile cuiva care crezi că se pricepe mai bine, dar care nu-ți oferă niciun fel de siguranță. Soluția e simplă atunci: Boost Post.
Greșit!
Orice specialist bun în PPC Marketing poate să-ți înșire motive pentru care nu e o idee bună să folosești Boost Post, fără să stea prea mult să se gândească. Eu n-am să fac asta și nici n-am să explic în detaliu ce se întâmplă odată ce ai lansat o campanie prin această opțiune. În schimb, am să ofer un singur argument extrem de important: cel mai mare beneficiu al platformei Facebook Ads stă în posibilitățile sale de targetare.
Apelând la Ads Manager sau Power Editor ți se deschide o “lume” întreagă de posibilități care nici nu poate fi comparată cu ceea ce îți oferă Boost Post. De la segmentarea audienței după criterii psiho-socio-demografice complexe, interese, la targetari comportamentale în (încă) cea mai mare rețea socială online, retargeting, custom audience și lista continuă.
O sumă enormă de informații pe care le facem disponibile (și uneori credem că sunt private) despre noi stau la dispoziția specialiștilor în marketing care știu să profite de ceea ce Facebook Ads oferă. Fiecare “like”, fiecare “check-in”, fiecare informație de la “about”, fiecare eveniment, video, pagină, poză cu care interacționăm ne poate încadra sau scoate dintr-o audiență ce ține de o campanie de promovare eficientă.
Unde mai pui că ai o sumedenie de formate și posibilități creative de a-ți expune mesajul comercial, produsul sau serviciile în fața cui trebuie!
Așadar, dacă ai un specialist care îți stă la dispoziție, te încurajez să pui cunoașterea business-ului, a audienței tale, gândirea strategică și imaginația la contribuție și să pui acel specialist la lucru.
Provoacă-l cu idei creative și complicate, indiferent dacă poate ți se par trase de păr. Vrei să comunici cu mame de copii de 5 ani care se uită la Moise Guran și au călătorit în Grecia? Ok.
Vrei să spui ceva bărbaților de 23 de ani care tocmai au ieșit dintr-o relație, ascultă Paraziții și au ziua de naștere în următoarele 7 zile? De ce nu?
Sau poate tocmai ai negociat un stoc de produse pe care îți permiți să le vinzi sub prețul pieței și vrei să faci o ofertă celor care s-au abonat la newsletter-ul tău, au produse în wishlist și n-au mai vizitat site-ul tău de peste 30 de zile? Și tu vrei să pui o postare care să ajungă la fanii paginii, prietenii fanilor (cele câteva milioane) sau unei audiențe bazată pe niște targetări banale de banii aceia pe care îi ai în bugetul de marketing? Cu un pic de text și un link pe site? Pentru binele afacerii tale, sper că nu.
Dacă ai folosit vreodată Boost Post până acum și nu te-ai convins că nu e o idee bună, înseamnă că probabil n-ai avut un obiectiv clar și măsurabil. Iar dacă nici acest articol nu te-a convins, atunci înseamnă că noi nu am setat audiența corectă.