fbpx
vezi categorii 181 articole

Actualizari (Updates)

Începând cu luna septembrie a acestui an, Google va pune în vigoare noi politici de publicitate care privesc felul în care este folosit AdWords. Deși este devreme de spus, eu vad acest lucru ca pe o actualizare a politicilor actuale, în scopul îmbunătățirii respectării principiilor Google despre publicitate. Printre aceste principii putem aminti experiența pozitivă a utilizatorilor, siguranța și securitatea, sinceritatea și transparența, respectarea intimității, legilor și a dreptului de autor. Politicile noi vor fi mai clare, separând conținutul interzis față de conținutul restricționat.

Actualmente, Google a publicat o parte din noile politici care însă mai pot fi schimbate până în luna septembrie. La o primă vedere, schimbări și noutăți importante nu sunt specificate. Noul text ne spune că sunt interzise în continuare practicile de abuz ale rețelei de publicitate, înșelătoriile și folosirea de date personale. Astfel, este interzisă folosirea de informații precum statutul financiar, afilierea politică, orientarea sexuală, rasa, etnia sau religia în promovarea prin AdWords. Un exemplu de astfel de practică ar putea fi următoarea:

–          Eu pun pe un site un sondaj prin care întreb utilizatorii pe cine vor vota la următoarele alegeri prezidențiale

–          Monitorizez răspunsurile în Analytics prin evenimente sau pagini de aterizare specifice si apoi construiesc liste de audiență pentru fiecare preferință a utilizatorilor

–          Aplic listele de audiență într-o campanie de remarketing prin care comunic mesaje specifice diferitelor grupuri de utilizatori

De asemenea, noile politici includ o listă de produse a căror promovare este interzisă: bunuri contrafăcute, arme, droguri, tutun, dar și produse cum ar fi: dispozitive sau camere de supraveghere ascunse, instrumente de copiat la examene, software pentru hacking etc. Iată un fragment din textul nou:

We value honesty and fairness, so we don’t allow the promotion of products or services that are designed to enable dishonest behavior.

Examples of products or services that enable dishonest behavior: Hidden or “secret” surveillance devices; hacking software or instructions; services designed to artificially inflate ad or website traffic; fake documents; academic cheating services

Există și produse la care se aplică anumite restricții, o parte din ele fiind interzise minorilor sau interzise prin lege în anumite țări. Acestea sunt restricționate la nivel de conținut, ceea ce înseamnă că nu trebuie să existe deloc pe site-ul promovat, chiar dacă ele nu fac obiectul promovării. Spre exemplu, băuturile alcoolice și chiar și berea fără alcool vor putea fi promovate cu restricții privind vârsta utilizatorilor. La fel, în timp ce conținutul sugestiv pentru adulți este permis, există tot felul de limitări privind felul în care acestea pot să apară. Alte domenii unde există mai mulți factori care influențează permisiunea de a folosi rețelele de publicitate Google sunt: jocurile de noroc, sănătatea (cu referire la produse sau servicii medicale, farmacii), politica.

Nerespectarea politicilor Google are consecințe de la oprirea afișării anunțurilor publicitatea, până la suspendarea site-urilor sau interzicerea de a mai folosi AdWords. Puteti citi noile politici la acest link.


Adauga un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Alex Drăgan16 June 2014
0