fbpx
vezi categorii 181 articole

PAS CU PAS IN PPC MARKETING

Vreau să ilustrez o teorie de testat pentru oricine face campanii PPC Marketing pentru magazine online care au volum mediu sau mare de conversii. Când spun volum mare de conversii, mă gândesc la minim 100 de tranzacții pe săptămână realizate în e-shop.

În mod tradițional, listele de remarketing sunt făcute cu o perioadă de retenție a audienței de 30 de zile. Însă, rapoartele de la aproape toți clienții noștri de e-commerce ne arată că cea mai mare parte a conversiilor au loc în aceeași zi, de la primul click pe site. Așadar, dintre utilizatorii care convertesc, cea mai mare parte o fac în aceeași zi, de la prima vizită.

Să luăm un exemplu. Magazinul x are câteva sute de conversii lunar din campaniile Adwords pe care le derulăm. După cum se vede în raportul de Time Lag, 74.22% dintre ele sunt făcute în mai puțin de 24 de ore de la primul click. Media de zile până se face conversia este de 2.64, adică la 63 de ore după primul click pe anunțurile din campanii.

time lag 1

Mai mult, dacă ne uităm la raportul pe ore (ceea ce nu avem în Analytics, ci doar în Adwords) vedem că 62.11% din conversii sunt făcute după mai puțin de o oră de la primul click. Între o oră și 24 de ore se fac așadar 12.11% din conversii. Am scăzut din procentul pe prima zi procentul pe prima oră. Iar dacă ne gândim la media de zile, în intervalul 1-63 ore avem aproximativ 18.2% din conversii.

Deci avem o bucată mare de conversii care au loc la maxim 63 de ore de la primul click. Mie îmi sună a oportunitate pentru remarketing. Aici voiam să ajung: vă propun o campanie pe care o voi numi remarketing „blitzkrieg”.

Având în vedere că utilizatorii au mari șanse să convertească la doar câteva ore, prelungindu-se pâna la 5 zile de la primul click, putem crește aceste șanse prin afișarea de anunțuri în mod agresiv (cu o frecvență foarte mare), doar în acel interval de câteva zile.

Campania mea de remarketing „blitzkrieg”, așadar, nu are capping aplicat și folosește liste de remarketing pe un interval de zile egal cu media de time lag de la primul click la prima conversie.

În exemplul dat de mine mai sus, lista de audiență trebuie să aibă 3 zile, fiindcă media de time lag este de 2.64. Evident, trebuie aplicată și o listă negativă pe utilizatorii care au convertit deja: e absurd să sufoci cu bannere pe cei care au cumpărat în acest interval.

Cele mai mari încasări sunt aduse de acel nucleu mic de utilizatori fideli care cumpără în mod regulat și nu o fac cu sume mici. Astfel, este logic să vrei să investești mai puțin pe acei utilizatori care sunt noi și pe care nu i-ai fidelizat încă. Să îți lași buget de loializare. Cu abordarea descrisă anterior, exact asta se întâmplă. Timp minim, agresivitate maximă, buget (mai) mic.

Vă învit să încercați această strategie și apoi să reveniți cu feedback aici.


Adauga un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Alex Drăgan2 December 2014
0